Abkanttechnologie

Centrale database voor alle AMADA-machines met AMNC-besturing

De AP100 SDD-server is de centrale database voor alle relevante informatie met betrekking tot plaatdelen, CAD-data, materialen, buigverkortingen, kantgereedschap en NC-programma’s voor stans- en lasersnijmachines alsmede speciale gereedschappen voor stansen en stempelen.

Alle gegevens worden met de Datamanager centraal in de AP100-database beheerd, waardoor de actuele status, inclusief eventuele wijzigingen van het onderdeel meteen in alle programmeersystemen en machines beschikbaar is. Dit is een wezenlijke verbetering bij het optimaliseren van het productieproces.

AP100 DataManager
AP100 Material Manager
AP100 Material Manager
AP100 Tool Manager
AP100 Tool Manager
AP100 Machine Manager
AP100 Machine Manager

Door het centraal beheren van de data kan probleemloos op verschillende werkplekken geprogrammeerd worden en kan voor het produceren uitgeweken worden naar andere machines. Een ander voordeel is de betere IT-beveiliging: de gegevens bevinden zich niet meer in een ruige productiewerkplaats, maar op een veilige plek, bijv. in de serverruimte van het bedrijf.

Alle AMADA-machines die voorzien zijn van een AMNC-besturing hebben via Ethernet toegang tot de AP100 SDD-server. De programma’s kunnen handmatig of via een barcode scanner in de machinebesturing ingelezen worden. Informatie over gereedschap, materiaal of buigverkorting haalt de machine eveneens uit de centrale database op de AP100 SDD-server.

Eigenschappen

  • Geoptimaliseerd productieproces
  • Altijd en overal actuele gegevens beschikbaar
  • IT-beveiliging door centrale locatie
  • Snel toegang via Ethernet
  • Eveneens te gebruiken in een VM-omgeving