Stans-laser-combinatie
ACIES
ACIES

Beproefde lasertechniek – zonder compromissen

AMADA heeft als producent van machines voor de plaatverwerkende industrie een koppositie bij de nieuwe fiberlaser-technologie. Daarnaast worden ook de met een conventionele CO2-laser uitgeruste machines voortdurend verder ontwikkeld, om nieuwe wegen naar productiviteitsverhoging te openen. De nieuwste schrede in deze ontwikkeling is de stans-laser-combinatiemachine ACIES-2515 T.

Terwijl de massaproductie van gelijksoortige plaatdelen in veel gevallen naar zogenaamde lageloonlanden is uitgeweken, concentreert de plaatverwerkende industrie in de westelijke landen zich steeds meer op productietaken die een uitgesproken technologische know-how vereisen en het gebruik van zeer innovatieve machinetechnologie. In dit segment bevinden zich de stans-laser-combinaties van AMADA. Het leverspectrum wordt aan de bovenzijde afgerond door de met een CO2-laser uitgeruste machines van het type ACIES. Deze conventionele lasertechniek heeft zich al vele jaren bewezen door zijn uitmuntende snijsnedekwaliteit. Samen met de nieuwe fiberlasermachines vormen de conventionele lasermachines een samenhangend leverprogramma, waardoor voor de gebruiker geldt: U krijgt bij AMADA voor elk takenpakket het best passende, compromisloze, concept.

Een gereedschapwisselsysteem waarbij niets meer te wensen overblijft

Plaatverwerkende bedrijven worden steeds vaker geconfronteerd met een nieuw aspect: Om economisch te kunnen produceren moet steeds verder geautomatiseerd worden. AMADA presenteert op de EuroBLECH 2012 de ACIES-2515 T; een productiecel die voldoet aan de twee eisen: flexibel produceren en een hoge mate van automatisering. Zeer opvallend bij deze nieuwe stans-laser-combinatie is het gebruik van een externe gereedschapwisselaar, waarbij aan alles gedacht is. Dit maakt een grotendeels onbemande productie mogelijk, ook van complexe componenten, bij veel wisselende taken en kleine series. Het gereedschapwisselsysteem TSU kan enkele honderden stansgereedschappen herbergen.

Het intelligente Tool ID systeem voorkomt fouten

Intelligente Tool ID systeem

De combinatie van het zeer flexibele gereedschapwissel-systeem met de veelzijdige laserbewerking maakt, dat tijdrovend ombouwen van de machine voor nieuwe productietaken nagenoeg tot het verleden gaat behoren. Voor het managen van omvangrijke gereedschapconfiguraties heeft AMADA het Tool ID-systeem ontwikkeld. Het intelligente hieraan is: Het systeem “weet” op elk moment de status van alle gereedschappen, qua grootte, vorm, hoekpositie en aantal slagen. Op deze wijze worden fouten bij het laden voorkomen.