Stans-laser-combinatie
C1 AJ
C1 AJ

Een combinatiemachine voor zeer economisch produceren

Met de LC-2515 C1 AJ is AMADA er in geslaagd een integrale combinatie van lasersnijden en stansen te verwezenlijken. Voor een perfect samenspel tussen machine, besturing en resonator gebruikt AMADA de eigen fiberlaser AJ.

Het gebruik van de fiberlaser-technologie in de combinatiemachine AMADA LC-2515 C1 AJ valt vooral op door de duidelijk hogere snijsnelheid en het lagere energieverbruik in vergelijking met de conventionele machines, wat uiteindelijk resulteert in duidelijk lagere kosten. Tevens kunnen nu ook moeilijk te snijden materiaal zoals koper en messing bewerkt worden. Het verwerken van het plaatmateriaal door de laser geschied geheel automatisch. Contactloze sensoren zorgen voor een constante brandpuntafstand van de laserstraal tot het plaatmateriaal, wat leidt tot een kwalitatief zeer hoogwaardig snijproces. Een spleet ter hoogte van de laser-as zorgt voor een nog beter snijproces omdat hierdoor snijgas en slakken afgevoerd kunnen worden waardoor de achterzijde nog beter spatvrij gehouden kan worden.

Onbemand produceren

Met de C1 AJ is het mogelijk om zonder procesonderbrekingen langere tijd zonder toezicht te produceren. De gebruikte multifunctionele revolver met vier draadsnijstations wordt niet alleen gekenmerkt door een grote gereedschapscapaciteit, maar ook door korte ombouwtijden en een flexibele productie. De hefborsteltafel om de revolver zorgt voor een krasvrije en materiaalvriendelijke bewerking, waardoor geen nabewerking nodig is. Door het heffen van het tafelniveau wordt, vooral bij omvormingen naar beneden, een botsing met de matrijs vermeden en is een vlekkeloos transport van het product verzekerd.