Software
DNC5
DNC5

Software voor dataoverdracht

DNC5 maakt het mogelijk om zonder netwerkaansluiting NC-programma’s over te zetten naar machines. De software maakt gebruik van de RS232-aansluiting en vormt de link tussen het programmeersysteem en de machinebesturing. Met deze software vervalt het ingewikkelde handmatig ingeven van programma’s aan de machine. Hiermee wordt tijd bespaard en een potentiële foutenbron geëlimineerd.

Remote-Modus

In de Remote-modus kan de DNC5-software met meerdere machines tegelijkertijd communiceren, waarbij elke machine zijn eigen configuratie krijgt en programmagegevens via DNC5 opvragen kan. De betreffende gegevens worden klaargezet voor de aanvragende machine. Overeenkomstig de bewerkingsmodus in de machine wordt een afzonderlijk programma, of een lijst met programma’s naar de machinebesturing gezonden. Vervolgens kunt u het te gebruiken programma in een lijst op een PC bekijken, of van de machine uit aanvragen (Remote).

De software maakt het bij machines in tapemodusbedrijf mogelijk om rechtstreeks van de harde schijf van het DNC5-systeem te werken, waardoor een restrictie door de beperkte geheugencapaciteit van de machine wordt vermeden. Het aantal programmaherhalingen wordt opgeslagen in de DNC5-programmalijst.

De flexibiliteit van de software blijkt ook voordelig bij het configureren. Bijvoorbeeld bij stansprogramma’s welke met LINEA5-software gemaakt zijn en waarbij de benodigde gereedschappen zich ook op andere stations dan het actuele revolverstation kunnen bevinden. DNC5 pakt dit probleem aan doordat het betreffende programma snel en gemakkelijk aan de aanwezige configuratie aangepast kan worden.

Eigenschappen

  • Gegevensoverdracht is sneller dan bij handmatig ingeven
  • Betere betrouwbaarheid door overname van gegevens
  • Gemakkelijke bediening
  • Kan meerdere machines beheren
  • Veelzijdige configuratiemogelijkheden